QQQQQ
pic pic pic
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ

Autista munkaközösség

Munkaközösségünk ebben a tanévben alakult, azzal a fő céllal, hogy szakmai együttműködés induljon meg az akár szegregált, akár integrált keretek között ellátott, autizmussal élő gyerekekkel foglalkozó gyógypedagógusok, pedagógusok, és a szülők között. Munkaközösségünk maximálisan nyitott arra, hogy bármely, a terület iránt érdeklődő gyógypedagógusnak, pedagógusnak segítséget nyújtson szervezett keretek között és szükség esetén gyorssegély formájában is.


Személyi feltételek

MAz iskolában 4 szegregáltan működő, auzizmussal élő gyermekeket ellátó csoport működik, 1 óvodai és 3 iskolai csoport. Minden csoportban heterogén az összetétel, mind korosztályt, mind értelmi képességeket, mind pedig az autizmusban való érintettséget tekintve. Az utazó gyógypedagógusok a kerület különböző óvodáiban, iskoláiban látják el az integráltan tanuló autista gyermekeket. 3 szegregált csoportban sikerült ideális személyi feltételeket teremteni, 3-3 gyógypedagógus és 1-1 gyógypedagógiai asszisztens dolgozik a csoportokban. A fejlesztő 1. csoportban jelenleg egy stabil, tapasztalt gyógypedagógus és egy gyógypedagógiai asszisztens dolgozik, a két fennmaradt státusz, jelenleg csak átmenetileg betöltött, illetve betöltésre vár. Több kolléga van, akik hosszú évek tapasztalatával rendelkeznek az autizmus terén és több olyan kolléga is akad, aki elvégezte az autizmusspektrum pedagógiája szakot. Ha a fejlesztő 2. csoportban sikerül a két, jelenleg bizonytalan helyzetű státuszt betölteni, akkor elmondhatjuk, hogy a személyi feltételek maximálisan adottak.


A weboldalt üzemelteti: www.coldlight.hu; weblapkészítés, rendszergazda és egyéb informatikai szolgáltatás
Az oldal tartalmát szerzői jog védi, annak másolása és felhasználása csak a Cold Light Technologies, és a Zuglói Benedek Elek EGYMI hozzájárulásával lehetséges. Copyright 2014-. Cold Light Technologies. Minden jog fenntartva!