QQQQQ
pic pic pic
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ
QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ QQQQQ

Reál munkaközösség

QQQQQ

QQQQQMunkaközösségünk tagjai földrajzot, természetismeretet és a mindenki által nehéznek tartott matematikát tanítják. De a mindennapok erre a tényre rácáfolnak. Nálunk a gyerekek szívesen számolnak, osztanak, szoroznak, mérnek. Ennek titka iskolánk gyerekközpontúsága és a pedagógusok által használt változatos és játékos munkatevékenységek gazdagsága.


Céljaink elérhetőek, megvalósíthatóak. Olyan készségek-, és képességek birtokába szeretnénk juttatni gyerekeinket, melyeket mindennapjaikban is fel tudnak használni. Fejlesztjük logikus gondolkodásukat, szövegértő képességüket annak érdekében, hogy a különféle, életben adódó problémahelyzeteket a lehető legjobban tudják megoldani.


Fontosnak tartjuk a tanulás iránti érdeklődés ébren tartását, az önálló ismeretszerzés iránti igény kialakítását.


Arra ösztönözzük tanulóinkat, hogy fontosnak tartsák környezetük védelmét. Ennek érdekében elem- és papírgyűjtési versenyt hirdetünk minden évben. Az otthoni szelektív hulladékgyűjtés fontosságát kiemelten kezeljük.


Módszereink:


  • kooperatív tanulási formák alkalmazása
  • projekt pedagógia
  • egyéni fejlesztés, megsegítés
  • csoportbontás matematika órákon
  • dyscalculia prevenció
  • mozgásterápia (Delacato) beépítése az órába
  • tehetséggondozás

Fontosnak tartjuk, hogy az órákon elsajátított ismereteket megerősítsük a gyakorlatban is, ezért kirándulásokat, sétákat, múzeumlátogatásokat, piaci körsétákat szervezünk, ahol különféle megoldandó feladathelyzetbe hozzuk tanulóinkat.


Élve a technika adta lehetőségekkel, megismertetjük gyerekeinket az internet világával, megmutatva nekik a tanuláshoz kapcsolódó kutatás örömét is.

Bevezettük felső tagozaton, matematika órákon a számkör szerinti csoportbontást, ami még inkább lehetővé teszi tanulóink készségüknek, képességüknek, tudásuknak megfelelő ütemben való haladását.

Kollegáink elkötelezettek arra, hogy az ide járó gyerekekből boldog, kiegyensúlyozott, motivált, érdeklődő fiatalokat neveljenek, akiknek belső értékké válik a tudás megszerzése.

A weboldalt üzemelteti: www.coldlight.hu; weblapkészítés, rendszergazda és egyéb informatikai szolgáltatás
Az oldal tartalmát szerzői jog védi, annak másolása és felhasználása csak a Cold Light Technologies, és a Zuglói Benedek Elek EGYMI hozzájárulásával lehetséges. Copyright 2014-. Cold Light Technologies. Minden jog fenntartva!